2ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου – «Athena International Olive Oil Competition» – ATHIOOC 2017

Spread the love

13/2/17
Ο Δήμος Τριφυλίας στηρίζει το διαγωνισμό και συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας των κριτών

Στις 20 έως 22 Μαρτίου 2017 θα διεξαχθεί ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Athena International Olive Oil Competition» – ATHIOOC 2017, στην Costa Navarino με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από διάφορες χώρες.

Τον περασμένο Μάρτιο, στην 1η διοργάνωση στην Αθήνα, ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 256 συμμετοχές από 10 χώρες και απένειμε 118 μετάλλια. Η Ελλάδα συμμετείχε με 187 δείγματα, αποσπώντας 12 Χρυσά, 21 Αργυρά και 29 Χάλκινα μετάλλια.
Συμμετείχαν ελαιόλαδα από 70 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς, 40 ξένες και 30 ελληνικές, με αξιοσημείωτη αριθμητική υπεροχή της ποικιλίας «Κορωνέικη», με 105 ελληνικές συμμετοχές.

Ο Δήμος Τριφυλίας στηρίζει το διαγωνισμό και συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας των κριτών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την προβολή και αναγνωρισιμότητα του τοπικού προϊόντος στις διεθνείς αγορές αλλά και του τόπου μας από τουριστικής πλευράς.

Ο μεγαλύτερος έγκυρος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ΑΤΗΙΟΟC 2017 :

1. Συμβάλλει θεαματικά στην ποιοτική βελτίωση της ελληνικής ελαιοπαραγωγής. Τα ελαιόλαδα που βραβεύονται αποτελούν πρότυπο για όλους τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι αποκτούν έτσι συγκεκριμένους στόχους.
2. Συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού ελαιολάδου, η φήμη του οποίου απλώνεται μέσω των βραβευμένων ελληνικών ετικετών. Παράλληλα οι ξένοι κριτές – διαμορφωτές κοινής γνώμης στις πατρίδες τους- γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου και των προϊόντων μας.
3. Συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των πωλήσεων όλων των βραβευμένων ελαιολάδων στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Οι οργανωτές φροντίζουν ώστε όλα τα βραβευμένα ελαιόλαδα να τύχουν προβολής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εντός και εκτός Ελλάδος, ιδιαίτερα στους χώρους γαστρονομίας και εστίασης.

Για τους λόγους αυτούς προσκαλούμε τους παραγωγούς να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Μπορούμε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην εξάπλωση της φήμης του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου του ευλογημένου τόπου μας …μπορούμε όλοι μαζί να αναδείξουμε και καθιερώσουμε την Τριφυλία ως ενδιαφέροντα ταξιδιωτικό προορισμό.

Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στην ιστοσελίδα :
http://www.athenaoliveoil.gr/el

Ο διαγωνισμός ΑΤΗΙΟΟC 2017 πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.
Την πρωτοβουλία οργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρεία επικοινωνίας Vinetum
– τηλ. επικοινωνίας 210 7660560.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *