Περού: Στη ζούγκλα βρήκαν ζωντανή την Πατρίσια Αγκιλάρ – Κρατούνταν όμηρος αίρεσης – Video

Spread the love

– Θύμα θρησκευτικής αίρεσης είχε πέσει νεαρή έφηβη από την Ισπανία – Η Πατρίσια Αγκιλάρ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της πριν από 1,5 χρόνο – Την κρατούσε αιχμάλωτη μαζί με άλλες γυναίκες επικεφαλής θρησκευτικής αίρεσης – Δυσκολεύτηκαν μέχρι και να την αναγνωρίσουν – Στην καλύβα που κρατούνταν βρέθηκαν άλλες δυο γυναίκες (η μια έγκυος 8 μηνών!) και πέντε παιδιά, το ένα βρέφος μόλις ενός μήνα.

Μια υπόθεση που θα μπορούσε (κι αυτή) να είναι σενάριο ταινίας τρόμου. Είναι, όμως, μια αληθινή συγκλονιστική ιστορία. Η ιστορία της 19χρονος Πατρίσια Αγκιλάρ, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της πριν από 1,5 χρόνο. Όλοι τη θεωρούσαν νεκρή. Ήταν όμως αιχμάλωτη μιας θρησκευτικής αίρεσης που την κρατούσε σε καλύβα στη ζούγκλα του Περού.

Η Πατρίσια Αγκιλάρ είχε εξαφανιστεί λίγο αφού είχε κλείσει τα 18 της χρόνια. Όταν οι Περουβιανοί αστυνομικοί την βρήκαν σε μια καλύβα στη ζούγκλα, δυσκολεύτηκαν να την αναγνωρίσουν με βάση τις φωτογραφίες που είχαν στη διάθεση τους. Η 19χρονη Ισπανίδα δεν θύμιζε με τίποτα την ωραία και χαμογελαστή έφηβη που γνώριζαν οι δικοί της.

Εγκλωβισμένη στα χέρια μιας θρησκευτικής αίρεσης, η Πατρίσια ήταν πολύ αδύνατη, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και κρατούσε ένα νεογέννητο στην αγκαλιά της. Ένα βρέφος ενός μηνός, πατέρας του οποίου είναι ο άνθρωπος που κρατούσε η 19χρονη Ισπανίδα και άλλες δυο γυναίκες αιχμάλωτες ως σκλάβες του σεξ.

Οι αστυνομικοί, μετά από την κατάθεσή της, συνέλαβαν τον Στιβεν Φελιξ Μανρίκε, γκουρού της αίρεσης Gnosis που είχε αυτοανακηρυχθεί «αγγελιοφόρος του Θεού» και αποκαλούσε τον εαυτό του «ο πρίγκιπας του Γκουρτζίεφ». Ο Μανρίκε κατηγορείται για εμπορία και παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Στην καλύβα, εκτός από την Πατρίσια, βρέθηκαν ακόμη δύο γυναίκες και πέντε παιδιά, μεταξύ αυτών το ενός μηνός βρέφος. Τα υπόλοιπα παιδιά, πατέρας τον οποίων είναι ο «γκουρού» είναι ηλικίας 4 έως 10 ετών. Τα παιδιά είναι υποσιτισμένα. Οι δυο γυναίκες επίσης αναζητούνταν από τις οικογένειές τους. Η μια είναι έγκυος οκτώ μηνών!

Πως εξαφανίστηκε η Πατρίσια Αγκιλάρ
Η Πατρίσια έμενε στο Έλτσε και γνώρισε μέσω του Facebook τον «γκουρού» σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή της ζωής της, έχοντας χάσει ένα θείο με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Ο «γκουρού» εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της και παρουσίασε τον εαυτό του ως τον «μεσσία που ήταν επιφορτισμένος με τη σωτηρία του κόσμου» που θα έσωζε τους οπαδούς του κατά την Αποκάλυψη. Στην πραγματικότητα ο Μανρίκε διατηρούσε ένα είδος χαρεμιού, αναγκάζοντας τις ομήρους του να κάνουν σεξ μαζί του και να καταναλώνουν ayahuasca, ένα τοπικό ποτό που προκαλεί παραισθήσεις και κρίσεις άγχους.

Πιστεύοντας τα λόγια του Μανρίκε, η 18χρονη, τότε, Πατρίσια έκλεψε 6.000 δολάρια από την οικογένεια της και στις 7 Ιανουαρίου 2017 πήρε το αεροπλάνο για το Περού. Τον Φεβρουάριο ο πατέρας της Αλμπέρτο Αγκιλάρ κατήγγειλε δημοσίως την εξαφάνιση της και ενημέρωσε τον Τύπο για τον τρόπο με τον οποίο της έγινε πλύση εγκεφάλου. Ο Aλμπέρτο ξεκίνησε μια σελίδα στο Facebook για να βρει την κόρη του και κατάφερε επίσης να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα προκειμένου να βρει τα ίχνη της.

Δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια να τη βρουν
Το έργο της οικογένειας της Πατρίσια βοήθησε την αστυνομία να εντοπίσει το απομακρυσμένο μέρος στο οποίο βρίσκονταν. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στην καλύβα, βρήκαν τον αρχηγό…….περισσότερα εδώ στο newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *