«Η συμφωνία με τα Σκόπια θα περάσει με 151 βουλευτές» Ο Κοτζιάς «Αδειάζει» τον Καμμένο

Spread the love

Βεβαιότητα Κοτζιά πως η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την Βουλή – Μετρά τις ψήφους με πλειοψηφία 151 βουλευτών και όχι 180, όπως έχει ζητήσει ο Πάνος Καμμένος – Υπολογίζει και στην στήριξη βουλευτών των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού – Τα… γυρίζει για τις δημοσκοπήσεις που «ήταν υπέρ της συμφωνίας»
Την βεβαιότητα πως η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την Βουλή, εάν τεθεί σε ψηφοφορία, εξέφρασε ο Νίκος Κοτζιάς, με ψήφους μάλιστα από ΑΝΕΛ και Ποτάμι.

Μάλιστα στην συνέντευξη που έδωσε στην FAZ «μέτρησε» τις ψήφους που χρειάζεται για να περάσει η συμφωνία υπολογίζοντας την πλειοψηφία των 151 και όχι των 180, προϋπόθεση δηλαδή που έχουν θέσει οι ΑΝΕΛ!

Παράλληλα ο Νίκος Κοτζιάς φαίνεται να… προσπαθεί να τα μαζέψει σε σχέση με παλιότερες δηλώσεις του, στις οποίες είχε υποστηρίξει πως σε μυστικές δημοσκοπήσεις ο κόσμος στην πλέιοψηφία του αποδέχεται την συμφωνία.

Τώρα αναφέρει πως αυτοί που είναι υπέρ της συμφωνίας είναι 37%, και αυτοί που τάσσονται κατά είναι 55%. Η εφημερίδαFrankfurter Allgemeine Zeitung στην οποία έδωσε την συνέντευξη, αναφέρει αρχικά πως «στην Αθήνα, δύο πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για την εξεύρεση της λύσης στο ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ: Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έλαβε την πολιτική απόφαση να αγνοήσει τα εθνικιστικά δόγματα και να επιτρέψει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης. Ωστόσο, ο πραγματικός αρχιτέκτονας της συμφωνίας από ελληνικής πλευράς είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς».

«Η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία είναι ένα διπλωματικό αριστούργημα, που σε μεγάλο μέρος αποτελεί δικό του δημιούργημα και θα μπορούσε να του εξασφαλίσει μια θέση στα βιβλία της ιστορίας της περιοχής. Ο Νίκος Κοτζιάς, συνομιλώντας με την FAZ-Woche, δηλώνει βέβαιος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για την επικύρωση της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού υπέρ αυτής είναι και τμήματα της αντιπολίτευσης. Δεν θα πρόκειται μεν τότε για πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού, «αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα ή στους άγραφους κανόνες της Δημοκρατίας ότι χρειαζόμαστε μια τέτοια πλειοψηφία. Μετράει η πλειοψηφία των βουλευτών του κοινοβουλίου και μια τέτοια πλειοψηφία για τη συμφωνία θα υπάρξει».

Αμέσως μετά ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ: «Εφόσον οι γείτονες μας θα έχουν εκπληρώσει τα καθήκοντά τους, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πει «Όχι». Θα μπορέσουν τότε να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ κι εμείς δεν θα μπορούμε πια να το εμποδίσουμε. Κι ούτε και θέλουμε να το εμποδίσουμε».

πηγή: newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *