Διάθεση κονδυλίων ΕΣΠΑ στον Δήμο Μεσσήνης

Spread the love
  • 2
    Shares

Το EΣΠΑ  2014-2020 ,η κυβέρνηση από ότι αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά είναι αποφασισμένη να το αξιοποιήσει αναπτυξιακά με τον καλύτερο τρόπο για το καλό του τόπου και των πολιτών .
Στα πλαίσια αυτά, από τον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π.

«Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», με πρωτοβουλία μας ,αλλά με την απεριόριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση  και της Ειδικής γραμματέας Ειδικής  Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ κ. Ευγενία Φωτονιάτα,   εντάχθηκαν έργα ιδιαίτερης σημασίας για το δήμο μας .

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν οι πράξεις : « Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών ,των παραλιών Μπούκας ,Ανάληψης , Πεταλιδίου και Αγ. Ανδρέα»  ,προϋπολογισμού 239.999,52 ευρώ και η « Αλλαγή Χρήσης Αποθήκης ΑΣΟ σε αμφιθέατρο 150 ατόμων, αίθουσα προβολών και Δημοτική Βιβλιοθήκη» , προϋπολογισμού 1.919.000,00 ευρώ .
Όσο αφορά την προσβασιμότητα στις παραλίες είναι αυτονόητο για όλους  το  δικαίωμα πρόσβασης και εμείς έχουμε υποχρεώση ,το δικαίωμα να το κάνουμε πραγματικότητα . 

Σχετικά με τη χρήση των αποθηκών του ΑΣΟ  ,στις άμεσες προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία  σύνταξης των μελετών, το έργο να ξεκινήσει  ,να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σύμφωνα με το σκοπό του ως πολυχώρος πολιτισμού .
Αξίζει  έπαινος και ευχαριστίες  τόσο στον κύριο Υπουργό όσο και στη κ. Eιδική  Γραμματέα γιατί το ΕΣΠΑ 2014-2020 ,με την ιδιότητα του ως εμπροστοβαρές  καθίσταται πλέον ένα δυνατό γρανάζι στην αναπτυξιακή μηχανή   του δήμου μας.

                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
                                                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΩΝΗΣ

  • 2
    Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *