Ασυνήθιστα και περίεργα ζώα του πλανήτη (ΜΕΡΟΣ 4ο)

Spread the love

24/2/17

© Universal Images Group/Getty Images
Η σαυρα με τον πλισε λαιμο (Frill-necked lizard)
Μέλος της οικογένιας των δράκων, ονομάστηκε έτσι από το δέρμα που υπάρχει γύρω από το λαιμό της το οποίο ξεδιπλώνεται όταν νιώθει ότι απειλείται. Ζει κυρίως στη βόρεια Αυστραλία και στη νότια Νέα Γουινέα.

© Louise Murray / Robert Harding/REX
Ο πιθηκος με την προβοσκιδα (Proboscis monkey)
Ζει στη ζούγκλα του Βόρνεο κι είναι από τα μεγαλύτερα του είδους του στην Ασία. Το αρσενικό χρησιμοποιεί την σαρκώδη προβοσκίδα του για να προσελκύσει το ταίρι του. Είναι άριστοι κολυμβητές με δυνατά χέρια και πόδια.

© Nicholas Smythe/Getty Images
Σολενοντον (Hispaniolan solenodon)
Ζει αποκλειστικά στο νησί Ισπανιόλα της Καραϊβικής κι είναι το μόνο ζωντανό θηλαστικό που έχει την ικανότητα να ρίχνει το δηλητήριό του μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα δόντια του. Ο πληθυσμός του μικρού αυτού ζώου απειλείται από την επέμβαση του ανθρώπου στο ζωτικό του περιβάλλον.

© Jeff Rotman/Getty Images
Ψαρι Γκινιφαουλ παφερ (Guineafowl puffer)
Ζει στον Ειρηνικό Ωκεανό και έχει σώμα έντονα στρογγυλό με αγκάθια το οποίο φουσκώνει σαν μπαλόνι όταν απειλείται.

© Jeff Rotman/Getty Images
Τριχωτο ψαρι βατραχος (Hairy frogfish)
Το ψάρι αυτό προτιμά τα ρηχά, αμμώδη σημεία, τους ύφαλους ή τα βαθιά νερά. Απαντάται σε διάφορα μέρη του κόσμου και τα παράξενα πλοκάμια του τού δίνουν τη δυνατότητα να περπατά στο βυθό αναζητώντας την τροφή του.

© Shooter_Sinha_Images/Getty Images
Κροκόδειλος γκαριαλ (Gharial)
Είδος προς εξαφάνιση που ζει στην Ινδία, το γκάριαλ έχει χαρακτηριστική μακριά και λεπτή μύτη. Τρέφεται αποκλειστικά με ψάρια. Κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω της αναπτυσσόμενης ανθρώπινης δραστηριότητας και εξαιτίας του γεγονότος ότι παγιδεύεται σε δίχτυα ψαρέματος.

© Gerald & Buff Corsi/Getty Images
Χαγκφις (Hagfish)
Μοιάζει με χέλι αλλά παράγει βλέννα και παραμένει αναλλοίωτο ως προς το σχήμα και τις συνήθειές του εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια. Τρώει τα νεκρά ή τραυματισμένα θύματά του εισχωρώντας στο σώμα τους και μπορεί να διατηρηθεί χωρίς τροφή επί μήνες λόγω του αργού μεταβολισμού του.
Χαγκφις (Hagfish) Μοιάζει με χέλι αλλά παράγει βλέννα και παραμένει αναλλοίωτο ως προς το σχήμα και τις συνήθειές του εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια. Τρώει τα νεκρά ή τραυματισμένα θύματά του εισχωρώντας στο σώμα τους και μπορεί να διατηρηθεί χωρίς τροφή επί μήνες λόγω του αργού μεταβολισμού του.

© L Newman&A Flowers -/Getty Images
Σκουληκι νημα
Ένας ψαράς στην Ταιβάν, ανακάλυψε ένα ασυνήθιστο, πράσινο ον που ήταν σαν ζελέ κολλημένο στο καλάμι του ψαρέματός του. Το μικρό αυτό γλοιώδες πράγμα πιστεύεται ότι είναι σκουλήκι νήμα ή αλλιώς nemertea που συνήθως ζει στον βυθό της θάλασσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *