Ασυνήθιστα και περίεργα ζώα του πλανήτη (ΜΕΡΟΣ 3ο)

Spread the love

24/2/17

© AP Photo/Ifremer, A. Fifis
Καβουρι Γιετι (Yeti)
Το καβούρι Yeti crab ή αλλιώς Kiwa hirsuta ανακαλύφθηκε το 2005 κοντά στα Νησιά του Πάσχα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ζει στα βάθη του ωκεανού, δεν έχει μάτια και καλλιεργεί βακτήρια στις δαγκάνες του για τροφή.

© Ian Bird/REX
Αρκουδα του ηλιου (sun bear)
Η μικρότερη εκπρόσωπος του είδους της, είναι μοναχική, νυχτόβια και απαντάται στην Νοτιοανατολική Ασία. Διαθέτει μια εξαιρετικά μακριά γλώσσα για να πιάνει το μέλι από τις κυψέλες. Λόγω του δεμένου σώματός της και της κοντής μουσούδας της ονομάζεται και «σκύλος αρκούδα» (dog bear).

© AP Photo/Dario Lopez-Mills
Αξολοτλ (Axolotl)
Είναι γνωστό κι ως το «Μεξικάνικο Ψάρι που Περπατάει» κι είναι στην ουσία αμφίβιο. Απαντάται σε μόνο δύο λίμνες στο Κεντρικό Μεξικό κι έχει τη σπάνια ιδιότητα να διατηρεί την ιδιότητα της νύμφης σε όλη την ενήλικη ζωή του.

© Jay Town/Newspix/REX
Φυλλωδης θαλασσιος δρακος (Leafy seadragon)
Ο φυλλώδης θαλάσσιος δράκος έχει άκρα που μοιάζουν με φύλλωμα για να καμουφλάρεται. Απαντάται μόνο στην Αυστραλία και προστατεύεται από την κυβέρνηση της χώρας καθώς ο αριθμός του είχε μειωθεί δραματικά από τη δεκαετία του ’90 λόγω της μόλυνσης, της απώλειας του χώρου διαβίωσης και της λαθροθηρίας.

© iStock/Getty Images
Σουμπιλ (Shoebill)

Το ζώο αυτό με το πελώριο ράμφος απαντάται στα τροπικά έλη της κεντρικής τροπικής Αφρικής. Το είδος ανακαλύφθηκε μόλις τον 19ο αιώνα και θεωρείται ότι απειλείται με εξαφάνιση λόγω της απώλειας των τόπων που διαβιεί και του ανεξέλεγκτου κυνηγιού. .
Σουμπιλ (Shoebill) Το ζώο αυτό με το πελώριο ράμφος απαντάται στα τροπικά έλη της κεντρικής τροπικής Αφρικής. Το είδος ανακαλύφθηκε μόλις τον 19ο αιώνα και θεωρείται ότι απειλείται με εξαφάνιση λόγω της απώλειας των τόπων που διαβιεί και του ανεξέλεγκτου κυνηγιού. .

© GREGORY OCHOCKI/Getty Images
Βαιπερφις (Viperfish)
Το ψάρι αυτό είναι ένας σκληρός κυνηγός των βυθών ο οποίος σκοτώνει τα θύματά του με βιοφωταυγές δόλωμα, που βγαίνει από την πλάτη του για να ζαλίσει τα θύματά του, τα οποία είναι κυρίως οστρακοειδή και άλλα μικρά ψάρια. Το μικροσκοπικό αυτό ψαράκι μπορεί να ζήσει από 20 μέχρι 40 χρόνια αλλά δεν ζει στην αιχμαλωσία.

© KENNETH W FINK/Getty Images
Σαιγκα (Saiga)
Η Σάιγκα είναι ένα είδος αντιλόπης που βρίσκεται υπό εξαφάνιση και ζούσε αρχικά στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασιατικής στέπας. Σήμερα, ζει κυρίως στο Καζακστάν και στη Μογγολία. Η ασυνήθιστη μύτη της φιλτράρει τη σκόνη από τον αέρα και την κρατά δροσερή το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η μύτη της ζεσταίνει τον αέρα πριν μπει στα πνευμόνια της.
Σαιγκα (Saiga) Η Σάιγκα είναι ένα είδος αντιλόπης που βρίσκεται υπό εξαφάνιση και ζούσε αρχικά στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασιατικής στέπας. Σήμερα, ζει κυρίως στο Καζακστάν και στη Μογγολία. Η ασυνήθιστη μύτη της φιλτράρει τη σκόνη από τον αέρα και την κρατά δροσερή το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η μύτη της ζεσταίνει τον αέρα πριν μπει στα πνευμόνια της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *