Ασυνήθιστα και περίεργα ζώα του πλανήτη (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Spread the love

24/2/17

© AP Photo/Sakchai Lalit
Κοκκινο παντα

Το ντροπαλό και μοναχικό πάντα απαντάται στα βουνά του Νεπάλ και της Κίνας. Συγγενής του μεγάλου πάντα, είναι λίγο μεγαλύτερο από μια γάτα. Χρησιμοποιεί την τριχωτή του ουρά σαν κουβέρτα για το κρύο.

© MIKE SEGAR/Newscom/Reuters
Κομοντορ (Komondor)
Το Κόμοντορ είναι ένα ουγγαρέζικο τσομπανόσκυλο που προέρχεται από τους Θιβετιανούς σκύλους. Όταν το Κόμοντορ είναι κουτάβι έχει ένα απαλό και κυματιστό τρίχωμα και καθώς μεγαλώνει, το εξωτερικό μέρος του τριχώματός του αναπτύσσεται. Το τρίχωμά του, που είναι σαν κορδόνι, τον βοηθά να μην ξεχωρίζει από το κοπάδι, να προστατεύεται από το κρύο και τα ζώα που το απειλούν.

© AFSC/NOAA/REX
Ψαρι Blobfish

Αυτό το κατσούφικο πλάσμα από ζελατίνη, ζει στα βάθη του ωκεανού όπου η κολλώδης σάρκα του τού επιτρέπει να επιβιώνει. Τρέφεται πρωτίστως με οτιδήποτε κολυμπά μπροστά του, όπως είναι τα μαλακόστρακα του βυθού.

© Dante Fenolio/Getty Images
Χταποδι Dumbo

Το λεγόμενο Grimpoteuthis ή αλλιώς χταπόδι dumbo ζει σε μεγάλο βάθος, μεγαλύτερο από κάθε είδος χταποδιού. Πήρε το όνομά του από τα πτερύγιά του που μοιάζουν με τα αυτιά του Ντάμπο το Ελεφαντάκι, της Disney.

© AP Photo/Dulan Vidanapathirana
Λορις (Loris)

Ζει στα τροπικά δάση της Νοτιοανατολικής και Νότιας Ασίας, κι είναι ένας μοναχικός νυχτερινός κυνηγός. Ο αριθμός των ζώων αυτών είναι μικρός και ελαττώνεται συνέχεια, καθιστώντας το είδος προς εξαφάνιση.

© REX/Fran Veale
Σφιγγα

Η σφίγγα είναι μια άτριχη γάτα που δημιουργήθηκε από επιλεκτική αναπαραγωγή. Είναι εξωστρεφής, με αυξημένα επίπεδα ενέργειας, έξυπνη και περίεργη. Η πρώτη Σφίγγα, που ονομάστηκε Prune, γεννήθηκε το 1966.

© AP Photo/Conservation International, Stephen Richards, HO
Εχιδνα με μακρυ ραμφος

Η έχιδνα είναι ένα από τα δύο είδη θηλαστικών που γεννούν αυγά, το άλλο είναι ο πλατύπους. Απαντάται στην Αυστραλία και στη Νέα Γουινέα και η εξαφάνιση των δασών και ΄το υπερβολικό κυνήγι απειλούν να την εξαφανίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *