Ανακοίνωση απο την Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών για την χτεσική διακοπή νερού

Spread the love

25/6/17

Η χθεσινή απογευματινή διακοπή νερού στην πόλη μας οφείλεται σε ένα ξαφνικό, απρόσμενο και μη προβλέψιμο γεγονός. Συγκεκριμένα, γύρω στις πέντε με έξι η ώρα το απόγευμα, έγινε για κλάσμα του δευτερολέπτου μία μικρή διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ ( ένα ΄΄τσαφ΄΄ ) με αποτέλεσμα στις γεωτρήσεις να ΄΄πέσουν΄΄ οι ασφάλειες του ρεύματος (μάλιστα σε μία κάηκαν ) και έτσι σταμάτησε η λειτουργία της άντλησης και να μην τροφοδοτείται η πόλη με νερό.

Σε λίγο η δεξαμενή άδειασε, γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της υπερκατανάλωσης που γίνεται την ημέρα, δε γεμίζει ποτέ μέχρι επάνω και επειδή η ποσότητα που έρχεται από την Πλάτη λόγω της ανομβρίας είναι ελάχιστη, για μία περίπου ώρα και σε άλλους ίσως και λίγο παραπάνω, δεν είχαμε καθόλου νερό στα σπίτια μας.
Ευτυχώς το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου μας ( ΔΕΥΑΤ ), με τους συνεχείς καθημερινούς ελέγχους που κάνει όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες, αντιλήφθηκε έγκαιρα το γεγονός, με τη βοήθεια του ηλεκτρολόγου επισκεύασε τις βλάβες σε όλες τις γεωτρήσεις και σε λίγη ώρα η πόλη είχε και πάλι νερό.

Γι’ αυτό, μη βιαζόμαστε να τους ΄΄πυροβολήσουμε΄΄ γιατί δουλεύουν συνεχώς χωρίς σταματημό νύχτα και ημέρα για την ύδρευση και την αποχέτευση στην πόλη μας με άριστα αποτελέσματα. Τον τελευταίο καιρό όπως θα έχετε αντιληφθεί, οι διακοπές του νερού από βλάβες στην πόλη μας έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, περίπου δέκα φορές όλο το χρόνο, στην Αγία Κυριακή σχεδόν στο μηδέν και στον Αγρίλη με την τοποθέτηση του καινούργιου μειωτήρα θα γίνει και εκεί το ίδιο. Φυσικά δεν είναι όλα αυτά τα γεγονότα τυχαία, αλλά οφείλονται στο ότι κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο και ζητούμε τη συνεργασία σας, την υπομονή και την κατανόησή σας και να είστε σίγουροι ότι δουλεύουμε όλοι μας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Σε λίγο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η ζήτηση και η κατανάλωση στο νερό θα φθάσει στο ύψιστο σημείο. Δυστυχώς το νερό που έχουμε στη διάθεσή μας μπορεί για ορισμένες ημέρες σταδιακά και να μην επαρκεί. Μπορούμε όλοι μας, να μην το σπαταλάμε χωρίς αιτία και να μην ποτίζουμε ελιές και περιβόλια με κηπευτικά με το νερό της ύδρευσης. Χωρίς τη βοήθειά σας δε θα τα καταφέρουμε. Είμαστε ανοιχτοί για ενημέρωση, διάλογο και σε οποιαδήποτε βοήθεια θα έχουμε από εσάς.

Φιλιατρά 25 Ιουνίου 2017
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ Δ.Κ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΙΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *